Peka Roland fotós
Ki vagyok én,

Peka Roland fotóriporter

Filmkészítőnek kezdtem el tanulni a főiskolán, majd megállítottam a mozgóképet és egy pillanat alatt beleszerettem az állóképbe, a fotózásba.
Röviden így tudnám összefoglalni hogyan kezdődött el minden.

A fényképezés mellett mind a mai napig sok videós munkában is részt veszek; forgatok, illetve vágok, viszont a fő területem az eseményfotózás maradt.

Az elmúlt tíz év alatt számos hírportálnak fotóztam, valamint öt évig dolgoztam a Videoton FC sajtó részlegén, vezető fotográfusként és fotósrészleg vezetőként.
Jelenleg a Telekom Handball Veszprém sportfotósa vagyok, mellette pedig számos más rendezvényen és eseményen dolgozom, hétvégente pedig esküvőkön örökítem meg a Nagy napokat.

Pályafutásom során számos területen kipróbáltam magam az enteriőrtől kezdve a sportfotózásig. Rájöttem, hogy a témákban az állandó mozgást szeretem, a váratlan pillanatokat, az érzelmeket megörökíteni. Ugyanakkor sosem szerettem a megrendezett képeket. Sajtófotós szemmel úgy fogalmaznék, hogy az egy hamis valóság.

Éppen ezért az esküvőkön ezzel a szemlélettel dolgozom: nem szabad beavatkozni az eseményekbe, hanem úgy kell megörökíteni, ahogyan történnének. Ennél természetesebb nincs. 🙂